בעולם הדינמי של אחסון אתרי וורדפרס, אין להתפשר על בחירת ספק השירות האידיאלי, וההחלטה שלכם בהווה תשפיע ישירות על הצלחת או נפילת האתר שלכם בעתיד. אך כיצד ניתן לדעת לבחור נכון? כדי לעזור לכם במשימה זו, הכנו עבורכם 5 שאלות שחובה לשאול לפני שמחליטים על החברה שתלווה אתכם.
כשמדובר באירוח אתרי וורדפרס, המטרה היא למצוא את החממה המושלמת לאתר האינטרנט שלכם, כזו שתספק לו את התנאים האידיאליים לצמיחה, לפריחה, ותהפוך אותו לאקוסיסטם עשיר ומתפתח, המביא לאינטראקציה אופטימלית עם הקהל שלנו תוך כדי שהוא מבטא את המסר, הערכים, והאיכות שאנחנו רוצים להעביר. למעשה, מעבר לכך שבלי שירות אירוח, אתר הוורדפרס שלכם לא יכול להיות זמין לקהל הרחב, לבחירת החברה המארחת יש השפעה ישירה על הצלחת האתר שלכם, והיא זו שמבדילה בין אתר שמצוי בקדמת הבמה הדיגיטלית לבין אתר שתקוע מאחורי הקלעים.
אך מדוע? מהסיבה הפשוטה שחברה לניהול ואחסון אתרי וורדפרס היא זו שמספקת לאתר שלכם את התשתית הדיגיטלית והמשאבים הדרושים כדי להפעילו ביעילות ובאמינות. אממה, כיוון שבימינו, קיימות חברות אירוח רבות המציעות שירותים מגוונים, הבחירה בחברה הנכונה חייבת להיות מושכלת ומתוך הבנה של הצרכים הייחודיים של האתר שלכם, וזה כולל לא רק התייחסות לפרמטרים טכניים כגון שטח אחסון, כמות תעבורה מותרת, וזמן פעולה של השרת, אלא גם לתמיכה טכנית, אופציות הגיבוי והשחזור, ומידת האבטחה שהחברה מספקת.
כלומר? זה הכרחי לבחור בחברה שמבינה את הצרכים שלכם, מספקת פתרונות מותאמים ונמצאת שם בשבילכם בכל עת לסייע במקרה של צורך. אז כיצד תחליטו איזו חברת אירוח וורדפרס היא המתאימה ביותר עבורכם? להלן 5 שאלות מכריעות שיעזרו לכם להבטיח כי האתר שלכם יהיה בטוח, זמין, ומהיר, מבלי להתפשר על רמת התמיכה. בואו נתחיל…
מהו נפח ה-RAM של השרת?
אחד מהגורמים המשמעותיים ביותר המובילים לזמני טעינה קצרים וחלקים של אתר הוא נפח הזיכרון הפעיל (RAM) הזמין לשימוש. במילים פשוטות, ככל שיש יותר זיכרון RAM, כך האתר שלכם יכול לטעון מהר יותר ולהתמודד בצורה יעילה יותר עם מטלות מרובות בו זמנית. עבור אתרי תדמית בעלי תנועה גבוהה או חנויות אינטרנטיות, מומלץ לבחור שרת אחסון עם נפח זיכרון פעיל, RAM, לפחות 4GB. זה יאפשר לאתר שלכם להציע חוויית משתמש חלקה ומהירה, תוך כדי שמירה על ביצועים גבוהים אפילו בשעות שיא ותקופות של עומס.
כיצד מתבצע ניהול מטמון CACHE?
ניהול זיכרון מטמון CACHE הוא תהליך שבו עתק של האתר מאוחסן בזיכרון מהיר, מה שמאפשר גישה לאתר מהירה יותר בעתיד. במילים פשוטות, מדובר בשמירה של גרסאות מוכנות מראש של אתרכם במגוון נקודות ברשת, המאפשרת הצגה מהירה של תצוגה ראשונית למבקרים, דבר היוצר רושם של טעינה מידית של האתר, ותורם לחווית משתמש חיובית. עם זאת, בעוד שבדרך כלל ניהול המטמון מתבצע על פי אתר וזמן התגובה תלוי במספר גורמים, כולל גודל הנתונים המאוחסנים, סוג המטמון (למשל, מטמון ברמת האפליקציה, הדפדפן, או השרת), והאופן שבו הוא מוטמע ומנוהל. השילוב המושם, כאשר מטמעון מופעל בכל הרמות – ברמת השרת, דפדן ואתר עצמו. במקרה כזה כאשר מבקר נכנס לאתר, הוא ראשית מקבל את הגרסה המוטמנת שנשמרה בשרת של חברת אחסון, ורק לאחר מכן, את התוכן האמיתי – תהליך זה יכול לקצר את זמן הטעינה בכ-3 שניות.
מדוע זה משמעותי? מכיוון שבעידן הדיגיטלי של היום, הסבלנות של גולשים לטעינת אתרים היא מאוד נמוכה, ואף מחקרים מראים כי גולשים מוכנים להמתין עד 2-3 שניות בלבד לפני שהם מחליטים אם להישאר באתר או לעבור לאתר מתחרה. זה אומר שכל שנייה שנחסכת בזמן הטעינה יכולה להיות קריטית לשמירה על תנועת האתר והגדלת ההמרות.
האם מתבצע גיבוי מפתח לאתר?
גיבוי מפתח לאתר הוא בעצם עותק גיבוי מקיף ומדויק של כל תכני האתר, המאוחסן באופן מאובטח בשרת נפרד, ללא חיבור ישיר לאינטרנט. המטרה של עותק זה היא להציע פתרון אמין לשחזור האתר במקרה של אירועי אבטחה כמו פריצות או וירוסים שנגרמו ולא התגלו תוך זמן 7 ימים, ועבור מקרים בהם גיבויים רגילים אינם ניתנים לשימוש עקב נזק או הדבקה. זה מאפשר לחסוך זמן ואלפי שקלים על תהליך מורכב ויקר של ניקוי נזקי הווירוס או בבנייה מחדש של האתר מאפס.
לידיעתכם, התקפות על אתרים באינטרנט, כולל ניסיונות פריצה והפצת וירוסים, הן תופעה מאוד נפוצה ונתונים מתקופות שונות ומחקרים שונים מראים שאתרים יכולים לחוות מספר רב של ניסיונות פריצה והתקפות וירוסים ביום, החל מכמה עשרות ועד לאלפים ואף יותר (במיוחד אם הם משמשים כמטרה לפעולה מתוכננת של התקפת סייבר). לכן שימוש בעותק מפתח היא אחת מהשיטות המובילות לטיפול מהיר וזול במקרה של פריצה או וירוס באתר.
האם קיים עדכון אוטומטי לתוספים?
לכל חברת אחסון או ניהול אתרים של וורדפרס קיימת מדיניות שונה בנוגע לעדכונים אוטומטיים לתוספים, זה מאוד תלוי בחברה ובגורמים נוספים. עם זאת, כן חשוב לומר כי החלק החשוב ביותר בניהול טכני של אתרי ורדפרס, זה עדכון תוספים, וכאשר לא מתבצע עדכון בזמן זה עלול לפגוע קשות בתפקוד של אתר, במהירות הטעינה, באיכות האבטחה ואף חמור מכך, בפונקציונליות שלו. לכן בעלי עסקים נאלצים לשלם אלפי שקלים בשנה עבור העבודה הזאת.
עדכון אוטומטי של אתר, זה אחד הפיצ'רים החשובים שאנחנו מעניקים ללקוחות שלנו. הפיצ'ר מופעל אחרי בדיקה ייסודית של אתר, מבנה של קוד, שימוש בתוספים ושינויים שנעשו בתבנית עיצוב או בתוספים עצמת. עדכון אוטומטי מתבצע בצורה מבוקרת ואף קיימת האפשרות להגדיר עדכונים אוטומטיים עבור תוספים מובחרים. בנוסף, לאחר כל עדכון, מנהל האתר מקבל התראה בדוא"ל, ובאפשרותו לבדוק אם האתר פועל כשורה או נדרשת התערבות של מתכנת. רק כדי לסבר את אוזניכם, עדכונים אוטומטיים כאלה יכולים לחסוך לבעלי עסקים לפחות 3,000 שקלים בשנה בהוצאות.
האם לשרת יש מערכת Always Online?
נתחיל ונאמר כי אין שרת שיכול להתחייב ל-100% פעילות רצופה, ותקלות ונפילות הן חלק מהמשחק. עם זאת, כאשר לשרת יש מערכת "Always Online", המערכת פועלת כרשת ביטחון, ושומרת על גרסה נוכחית וזמינה של האתר על שרת חלופי. כך, ברגע שהשרת הראשי נתקל בבעיה ואינו יכול לשרת את המבקרים, המערכת מחליפה אוטומטית לשרת המשני ומבטיחה שהאתר יישאר זמין לגולשים ללא הפרעה. זהו פתרון אידיאלי לעסקים ואתרים שמחפשים יציבות מקסימלית ורוצים למזער את ההשפעות של תקלות טכניות על הזמינות של השירותים או המוצרים שהם מציעים ברשת.
לסיכום…
בתהליך החיוני של בחירת חברת אירוח לאתרי וורדפרס, חשוב להתמקד לא רק במחיר או בפופולריות של השירות, אלא בהבנה מעמיקה של הצרכים הספציפיים של האתר ובחקירה דקדקנית של האפשרויות הקיימות. זכרו! הבחירה בחברת אירוח אינה כמו רכישת זוג נעליים, שאם לא מתאים, אז פשוט מחליפים And no harm done. השפעותיה של בחירה לקויה עשויות לגרום לנזקים הרסניים, ואף במקרים חמורים, לבלתי הפיכים, זאת משום שביצועים ירודים, זמינות מופחתת או חולשות באבטחה עלולים לפגוע קשות במוניטין של האתר והעסק עצמו. במילים אחרות? מעבר לסיכון של אובדן נתונים חשובים, זה גם עלול להוביל לנטישת לקוחות, אובדן אמון, ופגיעה במותג. לכן, הקפדה על בחירה מושכלת, שתתחשב בכל הממדים הרלוונטיים, היא לא רק מומלצת, אלא גם נדרשת לאיתור השירות המיטבי שישמור על האתר פעיל, מאובטח ונגיש.
לקבלת ייעוץ בנושא ניהול ואחסון אתרי ורדפרס לחצו כאן