מה צריך לדעת לפני שמתחילים בניית חנות באינטרנט?

בניית חנות באינטרנט היא מרגשת! סופסוף אחרי שנים של מחשבות ותהיות, אתם בוחרים ללחוץ ידיים עם הדיגיטל.
ועם זאת, בניית חנות באינטרנט מהווה תהליך ארוך שמצריך הבנה, יצירתיות ומקצועיות רבה. לכן השאלה המתבקשת היא איפה מתחילים, ואיך אתם יכולים "לצלול" לתהליך בכיף ועם רגליים על הקרקע?

תוכן עניינים

בניית חנות באינטרנט מתחילה מרשימת מכולת

ידוע שאם רוצים לחסוך בהוצאות כאשר הולכים למכולת, חשוב לעשות רשימה בבית ולקנות דברים בדיוק לפי הרשימה. אחרת, משאירים במכולת סכום כפול אם לא יותר… אותו החוק קיים גם בבניית חנות מסחר באינטרנט. לפני הכל מתחילים להכין רשימת דרישות מסודרת.

רשימת דרישות צריכה לכלול: לאיזה ענף שייך החנות, מה סוג המוצרים או השירותים שיימכרו בחנות, האם יהיו בחנות מוצרי קופה או מבצעים מיוחדים כמו באנדל (מכירה של מספר מוצרים במחיר מיוחד), מדיניות המבצעים, ההחזרים אופן המשלוח ועוד. כדי לגשת נכון לרשימת דרישות, תתחילו מסוג המוצרים שאתם מוכרים והמשיכו משם. אתם תופתעו עד כמה פשוט לקבוע כל החלטה בקלות כשמדמיינים את המוצרים פיזית בראש.

אפיון של חנות

עם סיום רשימת המכולת הדיגיטלית, עכשיו אפשר לעבור לשלב הבא – אפיון של חנות. אפיון חנות אינטרנטית חשוב לעשות כדי להבין איך הכי כדאי לבנות את החנות שתהיה נוח לגולשים עם אחוזי המרה כמה שיותר גדולים. יש הרבה סוגים של אפיונים: תפעולי, טכני, אפיון קהלי יעד, מתחרים ועוד. לא חייבים לעשות את הכל. הכי חשוב לעשות אפיון תפעולי כדי להבין איך יהיה ללקוחות הכי נוח לגלוש בחנות ולקנות ממנו במהירות.
אפיון תפעולי שם דגש על צרכים של גולשים כי המטרה של חנות היא קודם כל למכור! לכן גולש בחנות צריך להרגיש נוח לבצע את הרכישה, וגם ליהנות מחוויית קנייה שתעודד אותו לחזור שוב ושוב.

לחץ/י כאן לקבלת ייעוץ ללא תשלום!

תפריט ראשי

תפריט של חנות הוא חלק מאוד חשוב בחנות אינטרנטית. זכרו! לקוחות רוצים להרגיש שקל וכיף להם להכיר את המוצרים וגם לקנות אותם. תפריט של חנות הוא חלק גדול מזה, ועוזר ללקוחות להתמצא וגם למצוא את המוצרים שהם הכי אוהבים. רוב הפעמים המוצרים מחולקים לפי קטגוריות נוחות שהלקוחות יכולים לגשת אליהן בקלות דרך התפריט. בניית חנות באינטרנט גדולה מצריכה השקעה של הרבה מחשבה בנושא, בכדי להפוך את תהליך האיתור של מוצרים לפשוט ונעים עבור הלקוחות ככל האפשר.

רוב הפעמים, תהליך המיון של הקטגוריות מתחלק למיון לפי מוצרים או מיון לפי קהלי יעד. אם, לדוגמא, אתם מוכרים בגדים, אתם יכולים לחלק את הקטגוריות של התפריט העליון לסוגי הבגדים (חולצות, מכנסיים, ז'קטים…) או לקהלי יעד (גברים, נשים, ילדים…) ולכלול תת-קטגוריות נוספות בתוך כל קטגוריה, בכדי לסייע ללקוחות להתמצא בחנות יותר בקלות ולאתר את הפריטים שהם הכי אוהבים תוך שניות.

עיצוב

בניית חנות באינטרנט עם עיצוב מרשים שתופס את העין מגדילה את הסיכויים שלקוחות פוטנציאליים יעצרו לרגע וירצו לחקור את החנות קצת יותר מקרוב, לגלות אם יש בה מוצרים שמתאימים לצורכיהם ולימים אף להפוך ללקוחות קבועים שלה. כיום, קיימות שתי שיטות לעיצוב חנות באינטרנט – עיצוב אישי או עיצוב מוכן עם התאמות. עיצוב אישי הוא מיוחד ואפשר לשנות אותו איך שרוצים. הוא מאפשר התאמה מושלמת לצרכים של בעל העסק ולמוצרים הנמכרים.
אפשרות נוספת היא לבחור ולבנות את החנות האינטרנטית עם עיצוב מוכן. עיצוב כזה ניתן לרכוש מתוך מגוון של עיצובים או תבניות הקיימים ברשת. אמנם אפשרות זו היא זולה יותר, אך היא מציעה אפשרויות עיצוב מוגבלות ונוקשות יותר, שלא בהכרח יתאימו לצרכים שלכם או להעדפות של קהל היעד.

דף בית מרשים ומעוצב

כמה פעמים יצא לכם ללכת ברחוב ולקלוט משהו מדהים בחלון ראווה של חנות ולהיכנס? אפשר לנחש שמיליון. נחשו מה?! דף הבית שלכם הוא כמו חלון ראווה של חנות, אז חשוב שיהיה יפה ויתפוס להם את העין מהרגע הראשון. דף בית או חלון ראווה שאינם מרשימים עשויים לפגוע ברצון של הלקוחות להכיר את החנות ואת מוצריה מקרוב. וכתוצאה מכך "לגרש" לקוחות פוטנציאליים.
בדומה לחלון ראווה, גם דף הבית מהווה את הפנים והרושם הראשוני של החנות הווירטואלית, לכן ככל שיהיה מושך ומרשים יותר, כך גדלים הסיכויים שהלקוחות ירצו ליצור עמו אינטראקציה ואף להמשיך ולחקור את החנות שלכם.

לחץ/י כאן לקבלת ייעוץ ללא תשלום!

דף מוצר

דף מוצר הוא כמו איש מכירות בחנות פיזית. איש מכירות מקצועי לא מנסה לדחוף אתכם לקנות כמה שיותר מהר. הוא מסביר על המוצרים, נותן יעוץ מקצועי, מגלה "סודות" של המוצר ורק בסוף מדבר על המחיר. אותו דבר צריך להיות בדף מוצר.
אחד הטעויות הגדולות של בעלי עסקים בהקמת דף מוצר בחנות אינטרנטית, זה לחסוך בהסברים. דף מוצר עם הסברים מפורטים שמסודרים נוח לגולש מגדיל אחוזי רכישה ברמה משמעותית.

קיימים שני סוגים של דפי מוצר:

  • מוצר פשוט – מוצר שקיים רק סוג אחד שלו, כמו ספר.
  • מוצר משתנה – מוצר שיכול להיות זמין במגוון מידות, גדלים וצבעים, כמו חולצה.

בחלק התחתון של דף מוצר מומלץ לשלב גלגלת של "מוצרים דומים". זה יאפשר ללקוח לבחור מוצר שהכי מתאים בשבילו.

תהליך רכישה

תהליך רכישה, או מסלול סל, חייב להיות נוח ומהיר. בעולם שאין זמן, לקוחות מחפשים פתרון לקנות דברים מהר ובקלות. קיימים הרבה פתרונות שמאפשרים לבצע רכישה בקלות ובמהירות. תהליך רכישה בקליק אחד, הוספה אוטומטית של מוצרים לסל ועוד.
תהליך רכישה שבנוי נכון מעלה אחוז סגירת העסקאות ומקטין משמעותית אחוזים של נטישת עגלה. התהליך כזה מעלה סיכויים שלקוחות ייהנו ממנו ויזכרו את החנות שלכם בזכות זאת. ויחזרו אליו.

בניית חנות באינטרנט עם התאמה למובייל

מכירים את זה שאתם נוסעים באוטובוס ומחפשים משהו באינטרנט?! כיום כולם עושים את זה.
היום יש שתי דרכים לעשות התאמה למובייל: התאמה אוטומטית והתאמה אישית. התאמה אוטומטית היא זולה יותר אבל לא מושלמת. לעומת זאת, התאמה אישית למובייל היא כמו שסינדרלה מצאה את הנעל המושלמת בשבילה. חנות אינטרנטית עם התאמה אישית למובייל מאוד נוח וקל לשימוש. התאמה כזאת מומלצת במיוחד לחנויות שעיקר הלקוחות שלהם קונים מוצרים מהנייד.

הנחות ומבצעים

כולם אוהבים מבצעים והנחות, אז ברור שגם אצלכם כדאי לעשות. חוץ מהנחות רגילות, קיימים הרבה סוגי מבצעים שאפשר לייצר בחנות אינטרנטית. קנה מוצר אחד קבל שני במחיר מיוחד, הנחות לגובה של סל, הנחות מיוחדות לרוכשים קבועים ועוד.

מועדון לקוחות

האם החנות האינטרנטית שלכם צריכה מועדון לקוחות? שאלה חשובה עם תשובה פשוטה.
אם החנות שלכם מוכרת מוצרים שנמכרים באופן חד פעמי – לא חובה. אבל, אם החנות שלכם מוכרת מוצרים שקונים שוב ושוב – מועדון לקוחות הוא חובה.
מועדון לקוחות עוזר לכם לפתח מערכת יחסים עם הלקוחות. אחרי שלקוח נרשם, אתם יכולים לשלוח לו הודעות על מבצעים, לברך אותו "מזל טוב!" ליום הולדת ואפילו להציע לו מבצעים אישיים שמיוחדים רק לו.

אחסון

קיימים שתי סוגים של שרתי אחסון – שיתופי או פרטי.
שרת שיתופי הוא זול יותר, אבל חשוב להבין שזה שרת שאתם חולקים יחד עם הרבה אתרים נוספים. זה אומר שהאתר שלכם הרבה יותר חשוף לפריצות או לתקלות, ומתנהל בצורה איטית יותר לעומת שרת פרטי. שרת פרטי מאפשר טעינה מהירה יותר לעומת שרת שיתופי, ומערך אבטחה איכותי יותר.

ומה עם הגיבוי?! כשאתם בוחרים שרת לאכלוס החנות הווירטואלית שלכם, הקפידו לוודא שהשרת כולל גיבוי המתבצע לפחות פעם ביום על שרת נפרד. לחנויות פעילות כדאי לעשות גיבוי כל מספר שעות.
בזכות זאת, אתם יכולים להבטיח שכל המידע שלכם יישמר ביעילות ברשת ושגם אם תתרחש פריצה או קריסה מערכתית באתר, תמיד תוכלו לחלץ את המידע שאבד בקלות באמצעות הגיבוי.

סיכום

בניית חנות באינטרנט רשמית שמה אתכם על המפה הדיגיטלית ומרימה את המכירות שלכם לשמיים. היא עוזרת לכל הלקוחות להתאהב במוצרים שלכם ולקנות מהבית ברגוע. תשקיעו בבניית של חנות אינטרנטית מהממת, כדי לתפוס ללקוחות את העין ולהגדיל את המחזור השנתי שלכם.

לחץ/י כאן לקבלת ייעוץ ללא תשלום!
דילוג לתוכן