דרופשיפינג

נתחיל מהסיכום. דרופשיפינג זו דרך מצוינת להרוויח כסף מחנות אינטרנטית ללא צורך בקניית המוצרים או שמירת המלאי. העסק ממנו אתם קונים את המוצרים שולח אותם ללקוחות שלכם אחרי ביצוע התשלום על ידכם. כל מה שצריך הוא אתר חנות מוצלח שדרכו תנהלו את הצגת המוצרים והמכירות.
זה נשמע נהדר!
וזה אכן כך. אך רגע לפני, אנחנו מזמינים אתכם לקרוא את המדריך הזה כדי שהתהליך ליצירת העסק הזה יהיה פשוט ובטוח.

תוכן עניינים

עוברים לאונליין

פעם כדי לראות מה חדש הינו יוצאים לרחוב או לקניון ומחכים שהחנות תפתח. או הינו מסתכלים בחלונות הראווה לבדוק את המחירים ואת הצבעים האופנתיים של העונה. חיכינו לסוף העונה כדי שיגיעו ההנחות. הינו גם מבקשים מהדוד באמריקה להביא את הטלפון המבוקש או מחכים לביקור בדיוטי פרי כי שם הרבה יותר זול.

כיום? כל דבר אפשר לקנות באונליין.

איך דרופשיפינג עובד?

כמו בכל חנות, גם בדרופשיפיג יש 3 צדדים שמשתתפים בפעולה:

  • היצרן – מי שמפיק את המוצרים ומעוניין שימכרו כמה שיותר, ולרוב לא מעוניין בקשר ישיר מול הלקוח.
  • המפיץ (בעל החנות) – לו יש מוצרים ממספר יצרנים שונים ומטרתו למכור למספר רב של לקוחות כדי להרוויח מהפער בנוצר מהמחיר שמתקבל מהיצרן לעומת המחיר שהלקוח משלם.
  • הלקוח – זה שקונה את המוצרים.

היתרון המהותי של שיטת הדרופשיפינג הוא, שהמפיץ לא חייב להחזיק את המלאי. היתרון הזה מאפשר למפיץ להקטין משמעותית הוצאות וסיכונים של הפסדים.

תהליך של דרופשיפינג עובד ב-3 שלבים:

  1. הלקוח מבצע את ההזמנה בחנות האינטרנטית
  2. המפיץ מעביר ליצרן את ההזמנה והתשלום היחסי
  3. היצרן אורז את המוצר ושולח ללקוח

כולם מרוצים!

 

לחץ/י כאן לקבלת ייעוץ ללא תשלום!

 

מה צריך לקחת בחשבון בבניית סוג עסק כזה

  1. ככל ששרשרת האספקה תהיה קצרה יותר, כך נתח הרווחים יהיה גדול יותר.
    לעתים יש עוד מתווכים שנכנסים בין היצרן ללקוח והרווח יורד, לכן הדרך הנ"ל היא המומלצת כדי להשאיר יותר כסף בארנק.
  2. הלקוח משלם על המשלוח אבל יש מקרים שהמוצרים השונים מגיעים מספקים שונים וכל ספק דורש את דמי המשלוח. לכן צריך לבחון איך אפשר להקל על הלקוח במידה וזה קורה.
  3. שביעות רצון הלקוח בסופו של דבר אינה תלויה בבעל החנות אלא בספק של המוצרים שנרכשו, מה שיכול להשפיע על הדירוג והמוניטין של החנות. לכן צריך לעשות בדיקת ספקים מקיפה ולבחור את אלו שמשתפים פעולה מהרגע הראשון ולנהל את העבודה אתם בכל פעם מחדש.
  4. מלאי – קשה לדעת אם יש מלאי למוצר המבוקש בכל רגע נתון. חשוב להיות עם היד על הדופק ברמה הגבוהה ביותר על בסיס יומי כדי להבטיח שתוכלו לעמוד בשטף הזמנות.

חשיבות מחקר שוק בהקמת חנות אינטרנטית לדרופשיפינג

זה בעצם הצעד החשוב ביותר להצלחה של החנות!

להלן "אזהרה" – במהלך חייה של חנות אינטרנטית יש עליות ומורדות. יהיו תקופות טובות יותר וטובות פחות. מזג אוויר, שינויים עונתיים, מצב פוליטי, טרנד חדש שפתאום מופיע (וכמו שהוא בא הוא גם הולך) ועוד. הכל משפיע על רווחיות החנות. לכן, חשוב לבחור את הספקים והמוצרים שיש לכם חיבור וחשיבה לטווח הארוך.
להחליף ספקים תמיד אפשר, אבל! זה מצריך שעות עבודה לעדכון מוצרים באתר, להוריד את המוצרים הישנים ולהעלות את החדשים.
חשוב לבחון את השוק גם בצריכת המוצר בשנה או אפילו שנתיים אחורה ומה התנודות של הרכישות וגם את המתחרים. הכירו את רמות האיכות של המוצר, מה הלקוח מחפש ומה הוא באמת צריך. והאם המוצר ברמת האיכות הגבוהה יותר אכן נדרשת.
בחנו לפחות 3-4 חנויות דומות לזו שאתם רוצים לבנות ותלמדו מה הם מציעים. גם ברמות האיכות וגם ברמות המחיר. קחו את הזמן לבצע את השלב הזה ואל תוותרו עליו עד שתשלימו את כל הבדיקות. זה קריטי להצלחה שלכם ולשמירה על היציבות של החנות. מה שכמובן משפיע על בניית האמון מול הלקוח.

אילו מוצרים כדאי לבחור לחנות?

זו שאלת מיליון הדולר! תרתי משמע…
חשוב לקחת בחשבון שאין לכם גישה למוצר ולכן כדאי לבחור מוצרים שיש לכם ידע כלשהו לגביהם. שיהיה לכם קל יחסית לענות על שאלות של לקוחות במידה ויש.
החשיבה היא לא להשיג את המחיר הכי נמוך עבור הלקוח. חשוב עוד יותר ליצור חווית קנייה מוצלחת וקלה לתפעול. יצירת חווית הקנייה קלה ובטוחה חשובה ליצירת ביטחון ואמון אצל לקוחות, ויעדדו אותם לחזור לחנות שוב ושוב לצרוך מוצרים שונים.
רוב הלקוחות יחפשו מענה קל ופשוט לצורך שלהם וחנות שנראית ועובדת טוב, עושה 50% מהעבודה.
דבר נוסף שצריך לחשוב עליו בבחירת המוצרים הוא, האם יהיה קל לשלוח את המוצרים ומה הסיכוי שיהיה להם פגם או שבר במהלך השינוע, למרות האריזה המוקפדת ברמה הגבוהה ביותר. ככל שיהיה קל יותר לנייד את החבילה ליעדה, כך גם תקבלו לקוחות מרוצים וחוזרים.
יש צורות חשיבה שונות אם ליצור חנות בוטיק עם עשרות מוצרים או להציע מאות ואלפי מוצרים בבת אחת. הבחירה היא שלכם בזכות יכולת התפעול והמענה ללקוחות מחד ומיומנויות השיווק והפרסום מבחינת זמן וגם מבחינת תקציב, אפילו אם יש מישהו שעושה את זה עבורכם.

קצת על פרסום ושיווק

ההצלחה של החנות שלכם תלויה בשיווק הפנים והחוץ שלכם כמו גם ההוצאה לפועל:
שיווק פנימי – חשוב שלכל מוצר יהיה תיאור אטרקטיבי ופשוט. שאליו יתלוו תמונות חדות שיוצרות אצל הלקוח את הרצון לבצע את הקנייה באופן מידי. המסרים של החנות חשובים גם הם, יש משמעות גדולה להימצאותם בכל שלב של הקנייה, במיוחד בתחילת הדרך כדי לגרום ללקוחות לחזור.
שיווק חיצוני – אם פרסום ממומן ברשתות החברתיות, בשלטי חוצות או כל מקום אחר, חשוב שהקופירייטינג ימשיך את הקו של האתר וגם שהשפה תהיה אחידה ומותאמת לקהל היעד.
ההוצאה לפועל – יש נטייה בפרסומים להבטיח את הירח והכוכבים, אך צריך לקחת בחשבון שהלקוחות יבחנו את כל ההבטחות וידרשו אותן. ולכן, לפני שאתם יוצאים בהצהרות מרחיקות לכת, תבדקו את שרשרת התפעול כדי שחווית הלקוח תהיה בהתאם לכתוב.

 

לחץ/י כאן לקבלת ייעוץ ללא תשלום!

 

האם דרופשיפינג רווחי?

הכל תלוי רק בכם. במחקר השוק שעשיתם, בבחירת הספקים והמוצרים, באתר שנבנה לפי חוקים מדעיים, בתהליכים שיווקיים ועוד.
כל זה משפיע על התוצאה. וכמובן הניסיון הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך. יהיו דברים שיפתיעו אתכם ויהיו גם אכזבות.
חשוב לעשות חישוב עסקי מדויק, כולל הוצאות פרסום, ניהול האתר, עמלות של שרשרת האספקה, עמלות הסליקה ועלויות העברת הכספים ועוד. צריך גם לקחת בחישוב את אפשרויות ההחזרה של המוצרים ועוד בלת"מים שבהתחלה לא נראים לעין.
מומלץ להתייעץ עם בעלי מקצוע בתחום שיבדקו את החישובים ויתנו את דעתם בנושא וגם שיודעים כיצד אפשר למקסם רווחים.

לסיכום

כדי להצליח בדרופשיפינג חשוב מאוד לעקוב אחרי השלבים הבאים:

  • בצעו מחקר שוק מקיף ומעמיק
  • בחנו היטב את הספקים של המוצרים
  • בדקו את איכות המוצרים כמה שניתן
  • תכננו את שרשרת האספקה שתהיה קלה לתפעול
  • בחרו בנו לבנות את החנות שלכם כדי שחווית הלקוח תהיה מצוינת
  • התחילו למכור!

דרופשיפינג הפך להיות חלק נורמטיבי ומקובל בעולם החדש, והוא גם חוקי בכל העולם. זו ההזדמנות שלכם להיות חלק ממנו ולהרוויח מהאפשרות הזו, עקבו אחרי השלבים והתהליך בדייקנות יתרה ותהנו מהתוצאות.

דילוג לתוכן