עומדים לבנות אתר או להקים חנות מקוונת ומתלבטים איזו תבנית לבחור? החלטנו לנצל את ההזדמנות ולעשות סדר בעניין התבניות.
תבנית גרפית מוכנה לבניית אתר או חנות בוורדפרס נחשבת לפתרון טוב וזול לצורך הקמת האתר. אבל הניסיון שלנו מלמד שלפעמים תבנית גורמת להוצאות מיותרות נוספות. לאחרונה נאלצנו לבנות אתרים פעילים מחדש, בגלל תקלות בלתי פתירות. נסביר כיצד תבנית מוכנה לבניית אתר יכולה להיות בעיה רצינית. כמו כן נסביר מתי היא יכולה להיות פתרון טוב ויעיל ומתי כדאי לבחור בפתרון אחר.
אז מה הקטע עם תבנית לבניית אתר של וורדפרס ומתי זו בעיה
לפני שנסביר מתי תבניות מוכנות לבניית אתר יכולות לגרום לבעיות ועדיף פתרון אחר, צריך להציג את התמונה במלואה. אנו יוצאים מתוך נקודת הנחה ששמעתם לפחות דבר או שתיים על וורדפרס, אותה פלטפורמה שמאפשרת להקים אתרי תדמית וחנויות מקוונות, בקלות. לצורך יישור קו, צריך לומר בכל הכנות שהתבניות הן חלק מסוד ההצלחה של הפלטפורמה. אבל צריך לזכור שהפלטפורמה הזאת משמשת לא רק אתרים גדולים, מושקעים ובעלי המון טרפיק. בוורדפרס נבנים הרבה אתרי תדמית פשוטים, בלוגים, אתרים של עסקים קטנים שלא משקיעים יותר מדי בנוכחות אונליין. יש הבדלים מרכזיים בין הצרכים של אתר מורכב ופעיל, של חנות מקוונת וכדומה, לבין בלוג או אתר פשוט.
ה"קטע" כמו שאומרים, עם התבניות של וורדפרס, הוא שהן מעולות עבור אתרים פשוטים. הן מאפשרות להקים אתר בסיסי בעלויות מאוד נמוכות. אם אתם בשלב שבו אתם צריכים לבנות אתר, בונים תקציב, מכינים שערוך של עלויות וכן הלאה, חשוב שתביאו בחשבון מתי מתחילות לצוף למעלה החולשות של התבניות.
עקב אכילס של וורדפרס עם התבניות
יש המון דברים טובים שאפשר לומר על וורדפרס, אבל אנו כאן כדי להצביע על נקודת חולשה. כל מי שבונה אתר בוורדפרס יצריך להיות ער לעובדה שלמערכת הזאת יש הרגל – להתעדכן בתדירות רבה. כלומר כל אתר שרץ בפלטפורמה, חייבים לעדכן אותו לעיתים קרובות. בעלים של חנויות אינטרנטיות חייבות לעדכן את האתר פעם בכמה חודשים ואף יותר. אבל אין אתר בפלטפורמה הזאת שלא צריך עדכון. ולמה זו בעיה ואיך זה קשור עם התבניות? פה הנקודה.
כשבונים אתר בוורדפרס, עולה מהר מאוד עניין העיצוב ותוספות מיוחדות. באופן טבעי, כל אחד רוצה אתר יפה, שייראה מודרני. כדי להוזיל עלויות עיצוב לוקחים תבנית מוכנה. מחפשים בין התבניות השונות עד שמוצאים עיצוב שנראה לנו מדהים. כך וורדפרס מאפשרת להרבה אנשים לבנות אתר יותר זול, משום שלא צריך לשלם למעצב. האמת היא שיש תבניות רבות וחלקן באמת מדהימות. אבל יש בעיה שצפה כאשר אנו רוצים וצריכים להרחיב את התבנית.
נניח שאנו צריכים לשנות משהו בעיצוב, להוסיף כל מיני פיצ'רים שלא הוכנסו לאותה תבנית מוכנה מראש. זה מאוד נפוץ ותמיד קורה באתרים מורכבים או חנויות מקוונות. ברגע זה אין ברירה וצריך להיעזר במתכנת. הוא ניגש אל התבנית המוכנה ומתחיל "לכופף" אותה. כאשר המתכנת מסיים את עבודתו, נראה שהכל בסדר. מקבלים אתר בדיוק כפי שרציתם, הכל נראה פיקס. הקושי צף מול העיניים לאחר שוורדפרס מבצעת עדכון.
אחרי זמן מה, תקופה שיכולה להיות שנתיים או שלוש, פתאום אי אפשר לבצע עדכון לאתר. האתר לא מתעדכן ורואים את השלכות: למשל פיצ'רים מפסיקים לעבוד, האתר לא עובד חלק וכדומה.
אז מה עושים?! כן תבנית או לא תבנית?
בזמן האחרון יצא לנו לשחזר כמה וכמה חנויות מקוונות. היינו צריכים לבנות אותם מחדש, באותו עיצוב, אבל לא באופן שמבוסס על התבנית מוכנה לבניית האתר. התבנית התיישנה, המערכות התיישנו, אי אפשר לעדכן את האתר. האתרים נתקלים בבעיות של אבטחה, בעיות בתפעול האתר ועוד.
לבנות אתר מבוסס תבנית זה הרבה יותר זול, זו עובדה וזה ברור. אם אתם מניחים כנתון וברור לכם שאת התבנית שתיקחו, לא תוכלו להשתמש בה ותצטרכו להכניס בה שינויים מסוימים, לא כדאי להיכנס לזה. צריך לשקול שוב ולזכור כי עם תבנית, בטווח הארוך תיווצר בעיה.
יותר נכון לשלם סכום כלשהו למעצב, שיבנה בדיוק את מה שאתם צריכים. זה ימנע את הבעיה של העדכון. ראוי לציין שכיום ניתן לבנות יחסית בקלות אתר, ללא שום צורך בתבנית. האלמנטור מאפשר לבצע את זה ללא קושי.
כעת, אתם יודעים מהי החולשה של תבנית לבניית אתר ומדוע אין שום סיבה לאתרים מורכבים וחנויות אינטרנטיות להשתמש בתבנית מוכנה מראש. אז לפני שחושבים לבנות אתר, כאשר אתם מתכננים תקצוב וחישובי עלויות, גם את זה מאוד חשוב להביא בחשבון.