כללים מסוימים של מיסוי באיחוד האירופי, עבור יחידים או עסקים ובעלי חברות מחוץ ליבשת השתנו לאחרונה. בנוסף, כללים מסוימים של מיסוי תלויים באופן שבו מתבצעת המכירה. כלומר, ישנם דגשים רלוונטיים למי שמוכר באמצעות אתר משלו ואילו דגשים אחרים רלוונטיים יותר למי שמוכר באמצעות פלטפורמות מסחר כדוגמת אמזון ופלטפורמות דומות. נסביר על כמה דגשים במיסוי ומה עלול להתרחש אם לא מחשבים נכון את המע"מ (VAT) או מיסי יבוא יצוא, באירופה.
התפתחות חשובה במיסוי במכירות לאירופה
במכירות לאירופה, שמבוצעות על ידי יחידים או עסקים לא אירופאים (למשל מישראל, מארה"ב וכדומה) הונהג שינוי חשוב. בעבר, עלויות כגון מכסים ועמלות, גם אם לא חושבו מראש, לא יצרו בעיה למוכר. הקונה הוא זה שהיה נושא בעלויות הללו והמוצר היה משוחרר מהמכס ללא קושי. כיום, הוחלט שלא תמיד יתאפשר מצב כזה. במקרים רבים המכס באירופה והרשויות שמוצאים חוסר התאמה בין סכום המכירה לבין העלויות שכוללות את כל המיסים והאגרות, יסרבו לשחרר את המוצר. מצב כזה קורה הרבה פעמים בשל התעלמות ממרכיב המע"מ. ויש לשים לב שבניגוד למצב בישראל, האיחוד האירופי איננו יחידה אחת לצורך חישוב המע"מ. חלק מהמדינות קובעות שיעור מס שונה מאחרות ויש להביא זאת בחשבון.
משמעות של מס ערך מוסף באירופה והקשר למכס
לא בכל מדינה בעולם קיים מע"מ (VAT) וארה"ב היא דוגמא טובה לכך. בישראל חל מע"מ בדומה לאירופה, אולם שיעורו איננו זהה, כמובן. בגדול, צריך לדעת כמה דברים: זהו מס שמוטל על הצרכן. כלומר, הוא מייקר את המוצר אבל המוכר לא מושפע מכך, במידה והוא מוגדר כעסק. כלומר, עסק יכול לבקש החזר עבור הוצאות המע"מ, כאשר הוא מתקזז על הוצאות (מע"מ ששילם עבור הוצאות ורכישות עסקיות). על מנת לקבל החזרים, יש לבצע רישום מדויק ולהגיש בקשות להחזר בהתאם לחוקי המס המקומיים. כשאתם רוצים למכור לאירופה, שימו לב שכיום המכס הוא האחראי לגביית המע"מ. יש להחשיב את מרכיב המס על מנת שהמוצרים יוכלו להשתחרר מהמכס ללא תקלות.
מי צריך לבקש מספר מע"מ של האיחוד האירופי
מי שמבצע מכירות חייבות במס, כלומר שולח מוצרים לאירופה, לצרכן שהוא עסק או לקוח פרטי, זקוק למספר מע"מ של האיחוד. מספר זה הוא "מספר הזהות" שלך לענייני המס. מספר זה נחוץ גם למי שמבצע את המכירות בצורה מקוונת (אונליין) באתר שלו וגם למי שמזיק מלאי באירופה, שנשלח משם ללקוחות.
ישנם כמה סוגים של הסדרים לקבלת מספרי מע"מ. הסדר או תוכנית OSS נועדה למי שמבצע מכירות בתוך השוק האירופי, בין מדינות באיחוד. גביית המס תיעשה באופן דיפרנציאלי, בהתאם לתעריף במדינה הרלוונטית. אולם, למוכר יש צורך במספר מע"מ אחד ויחיד. סוג נוסף רלוונטי למי שמבצע את המכירות ממדינה שמחוץ לאיחוד (כדוגמא, מישראל, ארה"ב וכו'). במקרה כזה, מקובל להחזיק נציג כספים במדינה, כאשר מדיניות האיחוד דורשת זאת. כמו כן, בפלטפורמות מסחר מקוונות מסוימות, יש צורך להירשם ולקבל כמה מספרי מע"מ שונים, בהתאם למדינות שבהם מוחזק המלאי (למשל במחסני אמזון השונים). כללים חדשים יחסית אלה, רלוונטיים בעיקר למכירות ישירות ללקוחות, עבור משלוחים ששווים לא עולה על 150 אירו.
מס במכירות בסכומים גבוהים
במכירות לאירופה, של מוצרים שנשלחים ישירות ללקוחות אך שווי משלוח עולה על 150 אירו, ניתן לבחור באחת מהשיטות הבאות. שיטה אחת, מגדירה אותך כיבואן. שיטה שניה מגדירה את הלקוח כיבואן. המשמעות היא בכל ההתעסקות עם המיסוי ומילוי הטפסים. מי שמוגדר כיבואן בסכומים הללו הוא זה שצריך למלא את הניירת והבקשות לשחרור במכס, כדי לקבל את המוצר. רישום כיבואן על מנת לטפל בנושאי המיסוי במקום הלקוחות מקובל בעיקר לחברות שצופות קיום של נפח מכירות די משמעותי. זה פחות מקובל במכירות של פריטים בודדים או מזדמנים.
מס במכירה באתר פרטי לעומת פלטפורמה מקוונת
כאשר מוכרים באירופה, באמצעות פלטפורמות מסחר מקוונות (כדוגמת אמזון), הפלטפורמה עשויה להיחשב לגורם תיווך. מבחינת רשויות המס היא לכאורה קונה ממך את המוצרים ולא מחייבת התחשבנות שלך מול מע"מ באירופה. את הגבייה של המע"מ מבצעת הפלטפורמה שדרכה רוכש הלקוח הסופי את המוצר. הפלטפורמה מעבירה את הדיווח על המכירה לרשויות המס, בצירוף המיסים הנדרשים. במכירה דרך אתר פרטי, אין עוד גורם ביניים שמטפל בנושא הדיווח והמיסוי. המוכר צריך לטפל בכך בעצמו.
איך להירשם לקבלת מספר מע"מ לטובת התחשבנות במיסוי באירופה
- מקובל להיעזר ביועץ מס עם בקיאות במיסוי אירופאי לעסקים. הוא יוכל לטפל גם ברישום וגם בהתקזזות מול רשויות המס.
- יש לבדוק האם מתאימה לך תוכנית IOSS או שתצטרך מספרי מע"מ נפרדים למדינות שונות.
- יש להכין את כל מסמכי הרישום וההתאגדות של העסק שלך.
- בצירוף המסמכים ממלאים טופס הרשמה לקבלת מספר מע"מ.
- דגש חשוב: עשויים להידרש מיסים נוספים, עבור מכירת מוצרים מסוימים (כגון היטלים על מכירת אלכוהול או טבק).